Gravad lax med löjromskräm gurka och pepparrot
Recept: Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot
Ingredienser:
- 500g färsk laxfilé
- 4 msk socker
- 4 msk salt
- 1 dl hackad dill
- 1 dl riven pepparrot
- 1 dl löjrom
- 1 dl crème fraiche
- 1 liten gurka
- 1 citron
- 1 bröd
Gör så här:
- Blanda socker, salt, hackad dill och riven pepparrot i en skål.
- Lägg laxfilén i en plastpåse och täck den med blandningen.
- Låt laxen marinera i kylskåp i cirka 24 timmar.
- Skölj av marinaden och skär laxen i tunna skivor.
- För löjromskrämen, blanda löjrom och crème fraiche i en skål. Smaksätt med lite pepparrot och pressad citronsaft.
- Skär gurkan i tunna skivor.
- Servera den gravade laxen tillsammans med löjromskrämen, tunna skivor av gurka och lite extra pepparrot.
- Servera gärna med färskt bröd.