Gravad lax med löjromskräm gurka och pepparrot

Table
  1. Recept: Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot

Ingredienser:

  • 500g färsk laxfilé
  • 4 msk socker
  • 4 msk salt
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl riven pepparrot
  • 1 dl löjrom
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 liten gurka
  • 1 citron
  • 1 bröd
You may also be interested in:  Räkbakelse med cheez doodles

Gör så här:

  1. Blanda socker, salt, hackad dill och riven pepparrot i en skål.
  2. Lägg laxfilén i en plastpåse och täck den med blandningen.
  3. Låt laxen marinera i kylskåp i cirka 24 timmar.
  4. Skölj av marinaden och skär laxen i tunna skivor.
  5. För löjromskrämen, blanda löjrom och crème fraiche i en skål. Smaksätt med lite pepparrot och pressad citronsaft.
  6. Skär gurkan i tunna skivor.
  7. Servera den gravade laxen tillsammans med löjromskrämen, tunna skivor av gurka och lite extra pepparrot.
  8. Servera gärna med färskt bröd.
Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up