Vietnamesiska vårrullar
Vietnamesiska vårrullar
Ingredienser:
- 250g risnudlar
- 12 rispapper
- 200g räkor, skalade och rensade
- 200g kycklingfilé, strimlad
- 1 morot, strimlad
- 1 gurka, strimlad
- Färsk mynta och koriander
- Chilisås, hoisinsås och fisksås för dipp
Gör så här:
- Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan med kallt vatten och låt dem rinna av.
- Värm upp vatten i en djup tallrik eller en bred skål.
- Doppa ett rispapper i vattnet i cirka 10 sekunder, tills det blir mjukt och smidigt. Lägg pappret på en ren arbetsyta.
- Lägg räkor, kycklingfilé, morot, gurka, risnudlar och färska örter på den nedre delen av rispapperet.
- Vik in sidorna av rispapperet över fyllningen och rulla sedan vårrullen stadigt från botten uppåt.
- Upprepa processen för resterande rispapper och fyllning.
- Servera vårrullarna med chilisås, hoisinsås och fisksås som dipp.
Färdigt att servera! Dessa vietnamesiska vårrullar är läckra och perfekta som aptitretare eller tillbehör på buffébordet.