Vietnamesiska vårrullar

Table
  1. Vietnamesiska vårrullar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vietnamesiska vårrullar

Ingredienser:

  • 250g risnudlar
  • 12 rispapper
  • 200g räkor, skalade och rensade
  • 200g kycklingfilé, strimlad
  • 1 morot, strimlad
  • 1 gurka, strimlad
  • Färsk mynta och koriander
  • Chilisås, hoisinsås och fisksås för dipp

Gör så här:

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan med kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Värm upp vatten i en djup tallrik eller en bred skål.
  3. Doppa ett rispapper i vattnet i cirka 10 sekunder, tills det blir mjukt och smidigt. Lägg pappret på en ren arbetsyta.
  4. Lägg räkor, kycklingfilé, morot, gurka, risnudlar och färska örter på den nedre delen av rispapperet.
  5. Vik in sidorna av rispapperet över fyllningen och rulla sedan vårrullen stadigt från botten uppåt.
  6. Upprepa processen för resterande rispapper och fyllning.
  7. Servera vårrullarna med chilisås, hoisinsås och fisksås som dipp.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Färdigt att servera! Dessa vietnamesiska vårrullar är läckra och perfekta som aptitretare eller tillbehör på buffébordet.

Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up