Beurre blanc

Table
  1. Beurre Blanc
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Beurre Blanc

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Gör såhär:

  1. Smält smöret i en kastrull på låg värme.
  2. I en annan kastrull, koka upp vitvinsvinäger och vitt vin tillsammans med den finhackade schalottenlöken. Låt det koka tills vätskan reduceras till hälften.
  3. Häll den reducerade vätskan genom en sil för att ta bort lökresterna och häll tillbaka den i kastrullen.
  4. Vispa nu ner smöret i den reducerade vätskan, lite i taget, tills såsen blir krämig.
  5. Krydda med salt och vitpeppar och vispa om för att säkerställa att alla ingredienser blandas väl.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Servera Beurre Blanc som en perfekt sås till fisk och skaldjur!

Krämig lövbiffspasta med salladsärtor och ruccola
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up