Grillad blomkål

Table
  1. Recept på grillad blomkål
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på grillad blomkål

Ingredienser:

  • 1 hel blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • Peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skär av bladen på blomkålen och skär också bort ner från stjälken så att blomkålen kan stå stadigt utan att rulla runt.
  2. Koka upp en stor kastrull med vatten och lägg i blomkålen. Låt blomkålen koka i cirka 5 minuter för att förvällden den något.
  3. Under tiden blomkålen förvälls, förbered grillen genom att tända kol och låta dem bli glödande.
  4. Blanda olivolja, paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar i en liten skål.
  5. När blomkålen är förvälld och grillen är redo, ta ut blomkålen ur vattnet och låt den rinna av ordentligt.
  6. Pensla blomkålen med marinaden på alla sidor.
  7. Placera blomkålen på grillen och grilla den i cirka 15-20 minuter, tills den får fina grillade märken och är mjuk.
  8. Ta blomkålen av grillen och låt den svalna något innan du serverar.
You may also be interested in:  Brunsås

Tips: Servera den grillade blomkålen som en sidorätt tillsammans med andra grillade grönsaker eller som ett vegetariskt alternativ till en huvudrätt.

Krämig kalkongryta med mango chutney
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up