Julskinka med senapsgriljering

Table
  1. Julskinka med senapsgriljering
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveras med:

Julskinka med senapsgriljering

Ingredienser:

  • 1 julskinka, ca 3 kg
  • 2 dl grovkornig senap
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk honung
  • 1 tsk malen kryddpeppar

Gör så här:

  1. Skölj och torka av julskinkan.
  2. Smörj in skinkan med senap så att det täcker hela ytan.
  3. Blanda ströbröd, honung och kryddpeppar i en skål.
  4. Strö blandningen över senapen på skinkan, och tryck lätt så att den fäster.
  5. Ställ in skinkan i ugnen på 175 grader i cirka 1,5-2 timmar, eller tills den är genomstekt.
  6. Ta ut skinkan ur ugnen och låt den vila i 15-20 minuter innan du skär upp den i skivor.

Serveras med:

You may also be interested in:  Krämig fiskgryta

Servera julskinkan med dina favorittillbehör, såsom senapssås, rödbetssallad och färskt bröd.

Laxtartar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up