Vaniljtårta med hjortron

Table
  1. Vaniljtårta med hjortron
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Vaniljtårta med hjortron

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g hjortron (färska eller tinade)
You may also be interested in:  Citronmarängpaj

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  3. I en annan bunke rör du smör, strösocker och vaniljsocker tills det blir en jämn smet.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om väl mellan varje ägg.
  5. Växelvis blanda i mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.
  6. Smörj och mjöla en rund form och häll i smeten.
  7. Fördela hjortronen över smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
  9. Låt tårtan svalna helt innan servering.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Morotssoppa med kokos

Servera vaniljtårtan med hjortron tillsammans med vispad grädde eller vaniljsås.

Tiramisu
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up