Vaniljtårta med hjortron
Vaniljtårta med hjortron
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 150 g hjortron (färska eller tinade)
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
- I en annan bunke rör du smör, strösocker och vaniljsocker tills det blir en jämn smet.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om väl mellan varje ägg.
- Växelvis blanda i mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.
- Smörj och mjöla en rund form och häll i smeten.
- Fördela hjortronen över smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
- Låt tårtan svalna helt innan servering.
Serveringstips:
Servera vaniljtårtan med hjortron tillsammans med vispad grädde eller vaniljsås.