Kimchi jjigae – Koreansk kimchigryta

Table
  1. Kimchi jjigae – Koreansk kimchigryta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kimchi jjigae – Koreansk kimchigryta

Ingredienser:

  • 500g kimchi
  • 300g fläskkött, tärnat
  • 1 liten lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 4 dl vatten
  • 200g tofu, tärnad
  • 2 vårlökar, strimlade
  • 1 tsk sojasås
  • 1 msk sesamfrön
You may also be interested in:  Klassisk kalops

Gör så här:

  1. Stek fläskköttet tills det fått fin färg i en gryta.
  2. Tillsätt lök, vitlök, sesamolja och gochujang. Fräs i några minuter.
  3. Tillsätt kimchi och stek ytterligare några minuter.
  4. Häll i vatten och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 20 minuter.
  5. Tillsätt tofu, vårlökar och sojasås. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  6. Strö över sesamfrön och servera.
Sötpotatissoppa med curry och lime
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up