Kimchi jjigae – Koreansk kimchigryta
Kimchi jjigae – Koreansk kimchigryta
Ingredienser:
- 500g kimchi
- 300g fläskkött, tärnat
- 1 liten lök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk gochujang (koreansk chilipasta)
- 4 dl vatten
- 200g tofu, tärnad
- 2 vårlökar, strimlade
- 1 tsk sojasås
- 1 msk sesamfrön
Gör så här:
- Stek fläskköttet tills det fått fin färg i en gryta.
- Tillsätt lök, vitlök, sesamolja och gochujang. Fräs i några minuter.
- Tillsätt kimchi och stek ytterligare några minuter.
- Häll i vatten och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 20 minuter.
- Tillsätt tofu, vårlökar och sojasås. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Strö över sesamfrön och servera.