Picklad fänkål

Table
  1. Picklad fänkål
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Picklad fänkål

Ingredienser:

  • fänkål
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • havssalt

Gör så här:

  1. Skär fänkålen i tunna skivor och lägg dem i en skål.
  2. Blanda vitvinsvinäger och socker i en kastrull och värm upp på medelhög värme tills sockret lösts upp.
  3. Häll den varma lagen över fänkålen och se till att all fänkål är täckt.
  4. Lägg en tyngd på toppen av fänkålen för att hålla den nedsänkt i lagen. Du kan använda en tallrik eller en burk fylld med vatten.
  5. Låt fänkålen picklas i kylskåp i minst en timme, men för bästa smak rekommenderas att låta den stå i kylen i minst 24 timmar.
  6. Servera den picklade fänkålen som tillbehör till dina favoriträtter eller som topping på smörgåsar eller sallader.
You may also be interested in:  Coleslaw

Tips: Du kan också experimentera med olika smaker genom att tillsätta kryddor som korianderfrön, dillfrön eller ingefära i lagen. Anpassa även mängden socker och vinäger efter din personliga smak.

Kycklingklubba i ugn med lök paprika och oliver
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up