Nyponsoppa med mandelbiskvier

Table
  1. Recept: Nyponsoppa med mandelbiskvier
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Nyponsoppa med mandelbiskvier

Ingredienser:

  • 4 dl nyponskal
  • 2 dl socker
  • 1 liter vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron
  • 150 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Florsocker (till pudring)
You may also be interested in:  Rabarberlemonad

Gör så här:

  1. Skölj nyponskalen väl och lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet.
  2. Skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg dem i kastrullen tillsammans med sockret.
  3. Skär citronen i bitar och pressa ner saften i kastrullen. Lägg även i citronskalen.
  4. Låt soppan koka upp och sjud på låg värme i cirka 30 minuter tills nyponskalen är mjuka.
  5. Under tiden kan du förbereda mandelbiskvierna. Riv mandelmassan grovt och blanda den med äggvitan tills det blir en smetig deg.
  6. Forma små bollar av degen och platta till dem. Lägg dem på en plåt och grädda i ugnen på 175°C i cirka 10-12 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.
  7. Ta bort nyponsoppan från värmen, ta ut citronskalen och mixa soppan slät med en stavmixer.
  8. Häll upp soppan i serveringsglas och lägg en mandelbiskvi på toppen av varje glas.
  9. Pudra över lite florsocker för att garnera.
  10. Servera nyponsoppan kall eller ljummen och njut av den söta och friska smaken tillsammans med de knapriga mandelbiskvierna!

Kladdig kladdkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up