Madeleinekaka

Table
  1. Recept på Madeleinekaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Madeleinekaka

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör eller olja för att smörja formen
You may also be interested in:  Enchiladas

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål tills det blir pösigt.
  3. Tillsätt smöret och blanda väl.
  4. Sikta vetemjöl och bakpulver i smeten och rör om försiktigt så att det blir en slät smet utan klumpar.
  5. Ställ smeten i kylskåpet och låt den vila i minst 30 minuter.
  6. Sätt på ugnen på 200 grader Celsius.
  7. Smörj madeleineformen med smör eller olja.
  8. Fyll formen med smet, men inte ända upp, då smeten kommer att svälla under gräddningen.
  9. Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna.
  10. Ta ut kakorna och låt dem svalna på ett galler.
  11. Servera de färdiga madeleinekakorna med ett gott te eller kaffe.
Petit choux
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up