Madeleinekaka
Recept på Madeleinekaka
Ingredienser:
- 2 ägg
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- Smör eller olja för att smörja formen
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål tills det blir pösigt.
- Tillsätt smöret och blanda väl.
- Sikta vetemjöl och bakpulver i smeten och rör om försiktigt så att det blir en slät smet utan klumpar.
- Ställ smeten i kylskåpet och låt den vila i minst 30 minuter.
- Sätt på ugnen på 200 grader Celsius.
- Smörj madeleineformen med smör eller olja.
- Fyll formen med smet, men inte ända upp, då smeten kommer att svälla under gräddningen.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna.
- Ta ut kakorna och låt dem svalna på ett galler.
- Servera de färdiga madeleinekakorna med ett gott te eller kaffe.