Grönpepparsås

Table
  1. Grönpepparsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Grönpepparsås

Ingredienser:

  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 nypa salt

Gör såhär:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Lägg i vetemjölet och rör om till en jämn smet.
  3. Tillsätt grädden och låt såsen koka upp under omrörning.
  4. Tillsätt grönsaksbuljong, grönpeppar, dijonsenap och salt. Rör om och låt koka i ca 5 minuter.
  5. Servera såsen som tillbehör till exempelvis kött eller kyckling.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Grönpepparsåsen är en klassisk sås som passar utmärkt till olika kötträtter. Genom att använda grönsaksbuljong istället för köttbuljong blir såsen även lämplig för vegetarianer. Smaken är något stark och kryddig på grund av grönpepparns karaktär. Servera gärna såsen varm över köttet för att få fram dess bästa smak.

Fisk och skaldjursgryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up