Vegansk gravad lax av morot

Table
  1. Vegansk gravad lax av morot
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:
    4. Vegansk gravad lax - ett läckert alternativ till den traditionella rätten!

Vegansk gravad lax av morot

Ingredienser:

  • 600 g färska morötter
  • 2 dl grovt havssalt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk dill
  • 1 msk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala morötterna och skär dem i långa, tunna remsor med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel.
  2. I en skål blandar du havssalt, socker, dill och svartpeppar.
  3. Lägg ett lager av morotsremsor i en form eller skål som rymmer allt. Strö sedan över ett generöst lager av saltblandningen.
  4. Fortsätt varva morotsremsor och saltblandning tills allt är slut. Avsluta med ett lager saltblandning på toppen.
  5. Täck formen med plastfolie eller lock och låt stå i kylen i 24 timmar.
  6. Efter 24 timmar kan du skölja av saltet under kallt vatten och torka av moroterna försiktigt.
  7. Skär moroterna i tunna skivor och servera som du skulle göra med vanlig gravad lax.

Tips:

You may also be interested in:  Chicken tikka masala

För en extra twist kan du tillsätta några droppar liquid smoke i saltblandningen för att få en rökt smak.

Vegansk gravad lax - ett läckert alternativ till den traditionella rätten!

Fruktigt iste
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up