Picklad blomkål

Table
  1. Picklad blomkål
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Picklad blomkål

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk svartpepparkorn
You may also be interested in:  Vattenmelonsallad med fetaost och mynta

Tillagning:

  1. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem i en steriliserad burk.
  2. I en kastrull, koka upp vitvinsvinäger, vatten, socker, salt, korianderfrön och svartpepparkorn. Rör om tills sockret och saltet har lösts upp.
  3. Häll den varma lagen över blomkålen i burken, se till att blomkålen är täckt. Låt svalna i rumstemperatur.
  4. Ställ burken i kylen och låt blomkålen pickla i minst 24 timmar.
  5. Picklad blomkål är redo att serveras och kan användas som tillbehör till olika rätter, till exempel sallader eller wraps.
You may also be interested in:  Räkor Indienne

Tips: För att förhöja smaken kan du även tillsätta andra kryddor eller grönsaker som du gillar till lagen när du kokar den. Variera gärna receptet efter dina egna smakpreferenser.

Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up