Fred’s pastrami sandwich med äppelslaw och inlagd gurka
Fred's Pastrami Sandwich med Äppelslaw och Inlagd Gurka
Ingredienser:
- 500 g skivad pastrami
- 4 st hamburgerbröd
- 1 stort äpple, riven
- 1 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk socker
- Salt och peppar efter smak
- Inlagd gurka:
- (För inläggningen av gurkan rekommenderas att förbereda den minst 1 dag i förväg)
- 1 stor gurka, tunt skivad
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
- 2 msk socker
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Börja med att göra inlagd gurka: I en kastrull, koka upp vitvinsvinäger, vatten, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll den varma lagen över de tunna gurkskivorna i en glasburk och låt svalna. Förvara i kylen i minst 1 dag.
- Defrosta pastramin om den är fryst. Värm en stekpanna på medelhög värme och stek pastraminskivorna tills de är varma och fått en fin stekyta. Lägg dem åt sidan.
- I en skål, blanda riven äpple, majonnäs, dijonsenap, äppelcidervinäger, socker, salt och peppar tills det blir en slaw-liknande konsistens.
- Skär hamburgerbröden i hälften och rosta dem om så önskas.
- Bred ett generöst lager av äppelslaw på botten av varje hamburgerbröd.
- Lägg på skivad pastrami på äppelslawen.
- Ta ut skivad inlagd gurka ur kylen och lägg på toppen av pastramin.
- Placera toppen av hamburgerbrödet på inlagd gurka för att slutföra sandwichen.
- Servera genast och njut av denna läckra smörgås!