Fläderpannacotta

Table
  1. Fläderpannacotta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Fläderpannacotta

Fläderpannacotta är en läcker och fräsch efterrätt som passar perfekt till sommardagar. Den milda smaken av fläder och den lena konsistensen av pannacotta skapar en perfekt kombination. Här är receptet på denna enkla och goda dessert.

Ingredienser:

  • 5 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl flädersaft
You may also be interested in:  Svartkål med vitlök parmesan och rostade pumpafrön

Gör såhär:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Häll grädden, sockret och vaniljsockret i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen när det har kokat upp.
  3. Krama ut vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen. Rör om tills gelatinet har smält helt.
  4. Tillsätt flädersaften och rör om för att blanda väl.
  5. Häll upp pannacottablandningen i serveringsformar eller glas. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in i kylskåpet för att stelna i minst 4 timmar.
  6. Servera pannacottan med färska bär eller en lätt strössel av florsocker över.
You may also be interested in:  Dubbelmarinerad oxfilé

Denna fläderpannacotta är en underbar sommardessert som kommer att imponera på dina gäster. Den är enkel att göra och har en fantastisk smak. Prova det här receptet och njut av en fräsch och läcker efterrätt!

Fransk fisksoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up