Svartkål med vitlök parmesan och rostade pumpafrön

Table
  1. Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön

Ingredienser:

  • 1 bunt svartkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pumpafrön
  • Flingsalt efter smak

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

1. Tvätta och skär svartkålen i mindre bitar. Ta bort de grövsta delarna av stjälkarna.
2. Finhacka vitlöksklyftorna.
3. Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 minut tills den blir gyllene och doftande.
4. Tillsätt svartkålen i stekpannan och fräs i ytterligare 3-4 minuter tills kålen blir mjuk och lite knaprig.
5. Strö över de rostade pumpafröna och den rivna parmesanosten på svartkålen. Rör om försiktigt så att allt blandas väl.
6. Smaka av med lite flingsalt efter behag.
7. Servera direkt som tillbehör till exempelvis kött, fisk eller som en del av en sallad.

Bountybollar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up