Svartkål med vitlök parmesan och rostade pumpafrön
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön
Ingredienser:
- 1 bunt svartkål
- 2 vitlöksklyftor
- 25 g riven parmesanost
- 1 msk olivolja
- 2 msk pumpafrön
- Flingsalt efter smak
Gör så här:
1. Tvätta och skär svartkålen i mindre bitar. Ta bort de grövsta delarna av stjälkarna.
2. Finhacka vitlöksklyftorna.
3. Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 minut tills den blir gyllene och doftande.
4. Tillsätt svartkålen i stekpannan och fräs i ytterligare 3-4 minuter tills kålen blir mjuk och lite knaprig.
5. Strö över de rostade pumpafröna och den rivna parmesanosten på svartkålen. Rör om försiktigt så att allt blandas väl.
6. Smaka av med lite flingsalt efter behag.
7. Servera direkt som tillbehör till exempelvis kött, fisk eller som en del av en sallad.