Våffelhjärtan med caviar rödlök och smetana
Recept: Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana
Ingredienser:
- 4 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 6 dl mjölk
- 100g smör, smält
- 1 burk röd stenbitsrom (caviar)
- 1 st rödlök, tunt skivad
- 2 dl smetana
Gör så här:
- 1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
- 2. Tillsätt ägg, mjölk och smält smör i skålen och rör om till en jämn smet.
- 3. Värm upp våffeljärnet och grädda hjärtformade våfflor enligt instruktionerna.
- 4. Lägg upp de färdiga våfflorna på en tallrik.
- 5. Toppa varje våffelhjärta med en klick smetana, röd stenbitsrom och tunt skivad rödlök.
Tips: Servera våffelhjärtorna som en förrätt eller som en del av en brunch. Du kan också experimentera med olika toppings som räkor, gräslök eller finhackad dill för att ändra smaken.
Smaklig måltid!