Körsbärsoppa (Spottsoppa)
Körsbärsoppa (Spottsoppa) - Recept
Ingredienser
- 1 kg körsbär
- 1 liter vatten
- 1 dl socker
- 1 kanelstång
- 1 vaniljstång
- Saft från 1 citron
- Serveringsförslag: vaniljglass eller grädde
Gör så här
- Tvätta och rensa körsbären.
- I en stor kastrull, koka upp vatten tillsammans med socker, kanelstång och vaniljstång.
- Tillsätt körsbären och låt sjuda på medelvärme i cirka 15-20 minuter, tills körsbären mjuknar och saften blir röd.
- Ta bort kanelstången och vaniljstången från soppan.
- Pressa citronsaften över soppan och rör om.
- Låt soppan svalna något innan du serverar den.
- Servera soppan ljummen eller kall med en kula vaniljglass eller en klick grädde på toppen.
Tips: För att få en tjockare konsistens på soppan, kan du blanda lite maizena eller potatismjöl med vatten och tillsätta det till soppan under kokningen.