Körsbärsoppa (Spottsoppa)

Table
  1. Körsbärsoppa (Spottsoppa) - Recept
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Körsbärsoppa (Spottsoppa) - Recept

Ingredienser

  • 1 kg körsbär
  • 1 liter vatten
  • 1 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 1 vaniljstång
  • Saft från 1 citron
  • Serveringsförslag: vaniljglass eller grädde

Gör så här

  1. Tvätta och rensa körsbären.
  2. I en stor kastrull, koka upp vatten tillsammans med socker, kanelstång och vaniljstång.
  3. Tillsätt körsbären och låt sjuda på medelvärme i cirka 15-20 minuter, tills körsbären mjuknar och saften blir röd.
  4. Ta bort kanelstången och vaniljstången från soppan.
  5. Pressa citronsaften över soppan och rör om.
  6. Låt soppan svalna något innan du serverar den.
  7. Servera soppan ljummen eller kall med en kula vaniljglass eller en klick grädde på toppen.
You may also be interested in:  Stuvad kokt potatis

Tips: För att få en tjockare konsistens på soppan, kan du blanda lite maizena eller potatismjöl med vatten och tillsätta det till soppan under kokningen.

Blodpudding
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up