Pepparkakskola

Table
  1. Recept: Pepparkakskola
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Pepparkakskola

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 5 dl havregryn
You may also be interested in:  Pommes duchesse - duchessetoppar

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
  2. Tillsätt farinsocker och sirap. Rör om väl tills det har blandats ordentligt.
  3. Tillsätt kanel, ingefära och malda nejlikor. Blanda väl.
  4. Ha i havregryn och rör om tills allt är väl blandat.
  5. Häll smeten i en smord form och platta till ytan med en sked.
  6. Låt svalna helt i rumstemperatur och ställ sedan formen i kylen 1-2 timmar för att stelna.
  7. Skär kolan i bitar och njut!

Tips:

You may also be interested in:  Banana bread

Om du vill göra kolan ännu festligare, kan du dekorera bitarna med smält choklad eller florsocker på toppen.

Ugnsbakad torsk med mandelpotatispytt och senapsyoghurt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up