Pepparkakskola
Recept: Pepparkakskola
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl farinsocker
- 1 dl ljus sirap
- 2 tsk kanel
- 2 tsk ingefära
- 2 tsk malda nejlikor
- 5 dl havregryn
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
- Tillsätt farinsocker och sirap. Rör om väl tills det har blandats ordentligt.
- Tillsätt kanel, ingefära och malda nejlikor. Blanda väl.
- Ha i havregryn och rör om tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i en smord form och platta till ytan med en sked.
- Låt svalna helt i rumstemperatur och ställ sedan formen i kylen 1-2 timmar för att stelna.
- Skär kolan i bitar och njut!
Tips:
Om du vill göra kolan ännu festligare, kan du dekorera bitarna med smält choklad eller florsocker på toppen.