Ostpaj som tilltugg
Recept på Ostpaj som tilltugg
Ingredienser:
- 200 g smör
- 300 g vetemjöl
- 500 g valfri ost, riven
- 4 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda smör och vetemjöl i en bunke tills det blir en smulig deg.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
- Baka pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter eller tills det har fått en lätt gyllenbrun färg.
- I en separat skål, blanda ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
- Fördela den rivna osten jämnt över det förbakade pajskalet.
- Häll ägg- och mjölblandningen över osten.
- Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills pajen har stelnat och fått en gyllenbrun färg på ytan.
- Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
För bästa smak och konsistens, låt gärna pajen svalna helt innan du skär den i bitar och serverar den som ett läckert tilltugg eller snacks.