Ostpaj som tilltugg

Table
  1. Recept på Ostpaj som tilltugg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Ostpaj som tilltugg

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 300 g vetemjöl
  • 500 g valfri ost, riven
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör och vetemjöl i en bunke tills det blir en smulig deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
  4. Baka pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter eller tills det har fått en lätt gyllenbrun färg.
  5. I en separat skål, blanda ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
  6. Fördela den rivna osten jämnt över det förbakade pajskalet.
  7. Häll ägg- och mjölblandningen över osten.
  8. Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills pajen har stelnat och fått en gyllenbrun färg på ytan.
  9. Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Morotskaka

För bästa smak och konsistens, låt gärna pajen svalna helt innan du skär den i bitar och serverar den som ett läckert tilltugg eller snacks.

Spansk tortilla
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up