Kryddiga färsspett med honungsyoghurt

Table
  1. Kryddiga färsspett med honungsyoghurt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kryddiga färsspett med honungsyoghurt

Ingredienser:

  • 500g nötfärs
  • 1 finhackad lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Träspett för grillning

You may also be interested in:  Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda spetten genom att blötlägga träspetten i vatten i cirka 30 minuter. Detta förhindrar att de bränns när de grillas.
  2. I en stor skål, blanda samman nötfärs, finhackad lök, vitlöksklyftor, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, chiliflakes, olivolja, salt och peppar. Blanda väl för att kombinera alla ingredienser ordentligt.
  3. Dela upp färsblandningen i små bitar och forma dem till avlånga köttbullar eller cylinderformade spett. Trä dem på de blötlagda träspetten.
  4. Värm upp grillen eller en grillpanna till medelhög värme. Grilla spetten i cirka 10-12 minuter, eller tills de är genomstekta och har fått fina grillmärken på ytan.
  5. Under tiden spetten grillas, förbered honungsyoghurten genom att blanda ihop 2 dl naturell yoghurt, 2 msk flytande honung, och en nypa salt. Rör om väl tills honungen har blandats in helt.
  6. Servera de kryddiga färsspetten med honungsyoghurten som en dipp eller som en sås över spetten. Garnera med färsk koriander eller persilja, om önskas.
Pulled Beef
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up