Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Table
  1. Recept: Rödkålssallad med rostade solrosfrön
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Ingredienser:

  • Rödkål - 500 g
  • Morötter - 2 stora
  • Rödlök - 1
  • Äpple - 1
  • Solrosfrön - 50 g
  • Olivolja - 3 msk
  • Citronjuice - 2 msk
  • Honung - 1 msk
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

Steg 1: Riv rödkålen fint och lägg den i en stor skål.

Steg 2: Skala morötterna och riv dem grovt. Hacka rödlöken fint. Tillsätt morötter och rödlök till skålen med rödkål.

Steg 3: Skala äpplet och skär det i små tärningar. Lägg äppeltärningarna i skålen.

You may also be interested in:  Krämig carbonara

Steg 4: I en torr stekpanna, rosta solrosfröna på medelvärme tills de blir gyllenbruna. Låt dem svalna något och tillsätt dem sedan till skålen med de övriga ingredienserna.

Steg 5: Blanda olivolja, citronjuice och honung i en separat skål. Häll dressingen över rödkålssalladen och blanda noga. Tillsätt salt och peppar efter smak.

Steg 6: Låt salladen stå i kylen i minst en timme innan servering, så att smakerna kan blandas och salladen blir sval och uppfriskande.

Steg 7: Servera salladen som tillbehör till olika rätter eller som en fräsch lunchrätt.

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Den här rödkålssalladen med rostade solrosfrön är både hälsosam och god. Den passar perfekt som en läcker sidorätt eller som en lätt lunch. Genom att rosta solrosfröna får salladen en extra knaprig och nötig smak. Prova gärna detta recept och njut av en färgglad och smakrik sallad!

Friterad fetaost med picklade jordgubbar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up