Granatäppelsirap

Table
 1. Recept på Granatäppelsirap
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Recept på Granatäppelsirap

Här kommer ett enkelt och smakfullt recept på hemgjord granatäppelsirap. Sirapen kan användas som en härlig smaksättning i bland annat sallader, smoothies, cocktails eller som topping på glass.

Ingredienser:

 • 4-5 mogna granatäpplen
 • 1 dl vatten
 • 1 dl strösocker

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Gör så här:

 1. Skär granatäpplena i hälften, och pressa ut saften. En enkel metod är att hålla halvan med snittytan nedåt över en skål och banka med en sked på skalet så att kärnorna lossnar och saften rinner ut.
 2. Koka upp vattnet och sockret i en kastrull. Rör om tills sockret har lösts upp helt.
 3. Tillsätt granatäppelsaften i kastrullen och låt det koka på medelhög värme i cirka 15-20 minuter, eller tills sirapen tjocknat något.
 4. Ta bort kastrullen från värmen och låt sirapen svalna.
 5. Slå över sirapen i en rengjord glasflaska eller burk och förvara den i kylskåpet. Sirapen håller sig i upp till en månad.

Tips: För att få maximal mängd saft ur granatäpplena kan du använda en citruspress eller en juicemaskin.

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Serveringsförslag: Granatäppelsirapen kan användas som topping på vaniljglass, i en fräsch sallad med fetaost och valnötter, eller som en smakförstärkare i en uppfriskande cocktail.

Stekpannebröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.