Korean fried chicken

Table
  1. Korean Fried Chicken
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Korean Fried Chicken

Ingredienser:

  • 700g kycklingvingar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk honung
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk sesamfrön
  • Rapsolja för fritering
You may also be interested in:  Kanelbullar

Gör såhär:

  1. Blanda salt och peppar och marinera kycklingvingarna i blandningen i 20 minuter.
  2. I en separat skål, blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
  3. Tillsätt vatten till mjölblandningen och rör om till en jämn smet.
  4. Doppa kycklingvingarna i smeten och se till att de är helt täckta.
  5. Stek kycklingen i rapsolja på medelhög värme i cirka 10-12 minuter, eller tills de är krispiga och genomstekta.
  6. Medan kycklingen steks, blanda sojasås, honung, vitlök och ingefära i en separat skål.
  7. Efter kycklingen är klar, häll över såsblandningen och blanda väl så att kycklingen är täckt jämnt.
  8. Dekorera med sesamfrön innan servering.

Hur man serverar:

You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Servera den koreanska friterade kycklingen tillsammans med ris, kimchi och en svalkande dipp såsom ranch dressing eller sötsur sås.

Tips:

  • För en extra kryddig smak, blanda i lite gochujang (koreansk chilipasta) i såsen.
  • Om du vill ha extra krispig kyckling kan du panera dem en andra gång i mjölet innan du steker dem.
Semmelkladdkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up