Kanelbullar

Table
  1. Recept på Kanelbullar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Kanelbullar

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1.5 dl socker
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • ca 16 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk malen kanel

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen för att lösa upp den.
  3. Tillsätt socker, smält smör, salt och kardemumma. Rör om.
  4. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta degen väl.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  6. Under tiden kan du förbereda fyllningen genom att blanda ihop smör, socker och kanel.
  7. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen.
  8. Rulla ihop degen från långsidan och skär den i cirka 20 bullar.
  9. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
  10. Värm ugnen till 225°C och grädda bullarna i ca 10-12 minuter tills de fått fin färg.
  11. Låt kanelbullarna svalna något innan servering.
Nävgröt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up