Rostbiff

Table
  1. Rostbiff
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Rostbiff

Ingredienser:

  • 1 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk olivolja

Tillagning:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Ta bort eventuellt synligt fett och hinnor från rostbiffen.
  3. 3. Blanda salt och peppar, och gnid in detta runt om i rostbiffen.
  4. 4. Värm olivoljan i en stekpanna och bryn rostbiffen runt om.
  5. 5. Lägg över rostbiffen i en ugnsfast form och stek i ugnen tills innertemperaturen når 60-65°C. Det tar vanligtvis cirka 20-25 minuter per 500 gram kött.
  6. 6. Ta ut formen ur ugnen och täck över med aluminiumfolie. Låt rostbiffen vila i ca 15 minuter för att behålla saften.
  7. 7. Skär upp rostbiffen i tunna skivor och servera med önskade tillbehör.

You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Gott tillbehör kan vara en färskpotatissallad eller en krispig grönsallad.

Grönkålschips
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up