Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Table
  1. Vinkokta musslor med vitlöksbröd
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Ingredienser:

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 kruka färsk persilja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Hallongrottor med marsanpulver

Tillagning:

  1. Skölj musslorna noggrant och ta bort eventuella skadade eller öppna musslor.
  2. Finhacka vitlöksklyftorna och schalottenlöken.
  3. I en stor kastrull, smält smöret och stek vitlök och schalottenlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt vitt vin och låt det koka upp.
  5. Lägg i musslorna och häll i vattnet.
  6. Täck kastrullen med lock och låt musslorna koka i cirka 5-7 minuter tills de öppnar sig.
  7. Under tiden kan du förbereda vitlöksbrödet genom att skiva brödet och rosta det i ugnen tills det blir krispigt.
  8. När musslorna har öppnat sig, tillsätt grädde och färskt hackad persilja.
  9. Koka ytterligare 1-2 minuter och smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

Servera de vinkokta musslorna med det nyrostade vitlöksbrödet. Njut av den härliga kombinationen av musslor, vitlök och vin!

Mintchokladtårta med after eight
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up