Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad
Recept: Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad
Ingredienser:
- 4 stycken laxfiléer
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 dl hovmästarsås
- 1 msk färsk dill, hackad
- 1/2 citron, saften
- 500 g gurka, skivad
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk socker
- 1 msk färsk persilja, hackad
- salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Värm ugnen till 180 grader Celsius.
- Blanda creme fraiche, dijonsenap, hovmästarsås, färsk dill och citronsaft i en skål.
- Krydda laxfiléerna med salt och svartpeppar och lägg dem i en ugnssäker form.
- Bred ut hovmästarkrämen över laxfiléerna.
- Stek laxen i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills den är genomstekt.
- Under tiden, blanda gurka, äppelcidervinäger, socker och persilja i en skål. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
- Servera laxen med gurksalladen och njut!