Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Table
  1. Recept: Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Ingredienser:

  • 4 stycken laxfiléer
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl hovmästarsås
  • 1 msk färsk dill, hackad
  • 1/2 citron, saften
  • 500 g gurka, skivad
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Vegansk tomat- och purjolökspaj

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180 grader Celsius.
  2. Blanda creme fraiche, dijonsenap, hovmästarsås, färsk dill och citronsaft i en skål.
  3. Krydda laxfiléerna med salt och svartpeppar och lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Bred ut hovmästarkrämen över laxfiléerna.
  5. Stek laxen i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills den är genomstekt.
  6. Under tiden, blanda gurka, äppelcidervinäger, socker och persilja i en skål. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
  7. Servera laxen med gurksalladen och njut!
Tunnbrödssnittar med skinka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up