Pannbiff med fetaost och tzatziki
Table
Recept: Pannbiff med fetaost och tzatziki
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 gul lök, finhackad
- 100g fetaost, smulad
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
Gör så här:
- I en stor skål, blanda köttfärs, ägg, ströbröd, lök, fetaost, paprikapulver, salt och svartpeppar. Arbeta ihop ingredienserna ordentligt.
- Forma smeten till biffar i önskad storlek.
- Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
- Stek biffarna i pannan i ca 3-4 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun färg.
- Låt pannbiffarna vila i några minuter innan servering.
Tzatziki:
För att göra tzatziki, behöver du följande ingredienser:
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 gurka, riven och urkärnad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk olivolja
- 1 tsk citronsaft
- Salt och svartpeppar efter smak
Blanda alla ingredienser i en skål och ställ i kylen i minst 1 timme innan servering för att smakerna ska blandas ordentligt.
Serveringstips:
Servera pannbiffarna tillsammans med tzatzikin, kokt potatis eller ris samt en fräsch sallad för en komplett och god måltid.
Slutsats:
Pannbiff med fetaost och tzatziki är en smakrik och enkel rätt att laga hemma. Med hjälp av fetaosten får pannbiffarna extra saftighet och tzatzikin tillför en fräsch och härlig smak. Prova detta recept och njut av en välsmakande måltid!