Järpar med gräddig löksås

Table
  1. Järpar med gräddig löksås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Järpar med gräddig löksås

Ingredienser:

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

  1. Börja med att hacka den gula löken fint.
  2. Stek löken i smöret tills den blir mjuk och glansig.
  3. I en stor skål, blanda blandfärs, ägg, ströbröd, mjölk, samt salt och peppar efter smak. Knåda ihop till en jämn smet.
  4. Rulla smeten till järpar, cirka 5 cm i diameter.
  5. Stek järparna i smör i en stekpanna på medelhög värme. Se till att de får fin färg runtom.
  6. Häll i vatten och grädde i stekpannan. Låt sjuda i cirka 15 minuter eller tills järparna är genomstekta.
  7. Smaka av såsen med salt och peppar.
  8. Servera järparna med den gräddiga löksåsen och valfria tillbehör som potatismos eller lingonsylt.

Hälsingeostkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up