Clafoutis med körsbär

Table
  1. Clafoutis med körsbär
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Clafoutis med körsbär

Ingredienser:

  • 500g färska körsbär
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Gör så här:

  1. Tvätta och rensa körsbären.
  2. Vispa ägg och socker i en skål tills det blir pösigt.
  3. Tillsätt vetemjöl, mjölk, vispgrädde, vaniljsocker och salt i äggsmeten. Rör om väl tills det blir en jämn smet.
  4. Smörj en ugnsfast form och strö lite vetemjöl i botten.
  5. Placera körsbären jämnt i formen.
  6. Häll smeten över körsbären i formen.
  7. Grädda i ugnen på 180°C i cirka 30-35 minuter, eller tills clafoutisen är gyllene och stelnat.
  8. Ta ut formen ur ugnen och låt clafoutisen svalna något innan servering.
  9. Servera clafoutisen varm eller kall, gärna med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

Fransk fläskgryta med senapssting
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up