Långbakad fläskkarré med gräddsås

Table
  1. Långbakad fläskkarré med gräddsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Långbakad fläskkarré med gräddsås

Ingredienser:

  • 1.5 kg fläskkarré
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 4 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här:

  1. Steg 1: Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Steg 2: Salta och peppra fläskkarrén ordentligt.
  3. Steg 3: Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn fläskkarrén runt om tills den fått fin färg.
  4. Steg 4: Lägg fläskkarrén i en ugnsfast form och stek mitt i ugnen i cirka 2-3 timmar, tills den är helt genomstekt och mör.
  5. Steg 5: Ta ut formen från ugnen och låt fläskkarrén vila under folie i 10 minuter.
  6. Steg 6: Förbered gräddsåsen genom att blanda grädde, vatten och vetemjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar.
  7. Steg 7: Skär fläskkarrén i skivor och servera med den krämiga gräddsåsen.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Detta långbakade fläskkarrérecept är perfekt för middagar när du vill bjuda på något extra gott. Den smälter i munnen och serveras med en ljuvlig gräddsås som garanterat kommer att göra succé vid middagsbordet. Njut!

Krämig paprikagryta med prinskorv
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up