Gotlandslimpa

Table
  1. Recept på Gotlandslimpa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Gotlandslimpa

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 10g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl surdeg (valfritt)
You may also be interested in:  Pizza bianco med skogssvamp och Folke

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet. Rör om tills jästen har lösts upp.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker, olivolja och eventuell surdeg. Blanda väl.
  3. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen tills den blir smidig och elastisk. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme eller tills den har dubblats i storlek.
  4. Sätt ugnen på 225°C och placera en ugnsform med vatten i botten för att skapa ånga.
  5. Forma degen till en limpa och lägg den på en bakpappersklädd plåt. Skär några snitt i limpan med en vass kniv.
  6. Grädda Gotlandslimpan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills den har fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Ta ut limpan ur ugnen och låt den svalna på ett galler innan den serveras.
You may also be interested in:  Krämig kycklinggryta med ris

Njut av din nybakade Gotlandslimpa!

Vegansk risgrynsgröt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up