Piccata Milanese


Table
  1. Recept: Piccata Milanese
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Piccata Milanese

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kopp vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 koppar ströbröd
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja för stekning
  • 1 citron
You may also be interested in:  Gubbröra med matjessill

Gör så här:

  1. Plocka kycklingfiléerna och banka dem försiktigt så att de blir tunna och jämna.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor.
  3. Vispa äggen i en skål och lägg vetemjölet och ströbrödet på separata tallrikar.
  4. Vänd kycklingfiléerna först i mjölet, sedan i äggen och till sist i ströbrödet så att de blir väl av täckta.
  5. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme.
  6. Stek kycklingfiléerna i den heta oljan i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  7. Servera kycklingfiléerna med en skiva citron och njut av din Piccata Milanese!
Renskavsgryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.