Hemgjord färskost

Table
  1. Hemgjord färskost
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Hemgjord färskost

Ingredienser:

  • 1 liter mjölk
  • 1 dl filmjölk eller yoghurt
  • 1/2 citron (saften)
  • En nypa salt

Tillagning:

Steg 1: Häll mjölken i en kastrull och värm den på låg värme tills den når en temperatur på ca 40-45 grader Celsius.

Steg 2: Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt filmjölk eller yoghurt. Rör om väl för att blanda det ordentligt.

Steg 3: Pressa saften från en halv citron och tillsätt den i mjölkblandningen. Rör om igen.

Steg 4: Låt blandningen stå ostört i rumstemperatur i cirka 12-24 timmar. Under denna tid kommer mjölken att tjockna och koagulera.

You may also be interested in:  Chokladbollar

Steg 5: Placera en sil eller ostduk över en skål och häll försiktigt i den koagulerade mjölkblandningen. Låt vasslen rinna av och stå kvar i silen eller ostduken i ytterligare några timmar (beroende på hur krämig du vill ha din färskost).

Steg 6: När du är nöjd med konsistensen, kan du tillsätta en nypa salt och röra om för att blanda det väl.

Steg 7: Din hemgjorda färskost är nu klar att användas som pålägg, i rätter eller som en delikatess på en brödskiva!

Enkel guacamole
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.