Za'atar

Table
  1. Recept på Za'atar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Användning:

Recept på Za'atar

Ingredienser:

  • Za'atar - 2 matskedar
  • Sesamfrön - 1 matsked
  • Timjan - 1 tesked
  • Oregano - 1 tesked
  • Sumac - 1 tesked
  • Flingsalt - 1 tesked
  • Olivolja - 2 matskedar

Gör så här:

  1. Blanda alla kryddor (za'atar, sesamfrön, timjan, oregano och sumac) samt flingsalt i en skål.
  2. Om sesamfröna inte är rostade kan du rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna och doftar härligt.
  3. När sesamfröna är klara låter du dem svalna något och lägger sedan till dem i kryddblandningen.
  4. Häll olivoljan över kryddblandningen och blanda väl tills allt är väl blandat.
  5. Uppbevara din hemmagjorda za'atar i en glasburk med lock och förvara i rumstemperatur.
You may also be interested in:  Tacos

Användning:

Använd za'atar som ett kryddigt och aromatiskt tillägg till olika rätter. Du kan strö det över hummus, yoghurt, sallader eller använda det som ett kryddsmör på bröd. Det är även fantastiskt att använda som marinad till kyckling eller som en smaksättare i bakverk. Låt din kreativitet flöda och njut av denna läckra kryddblandning!

Kyckling med dijonsenap och basilika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.