Gratinerad kyckling med ris

Table
  1. Gratinerad kyckling med ris
    1. Ingredienser:
    2. Utförande:

Gratinerad kyckling med ris

Ingredienser:

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 dl ris
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Koka ägg

Utförande:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skär kycklingbröstfiléerna i mindre bitar.
  4. Finhacka lök och vitlöksklyftor.
  5. Stek kycklingen tills den är genomstekt.
  6. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter.
  7. Häll i grädde och låt det koka upp.
  8. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  9. När riset är klart, blanda ihop det med kycklingröran.
  10. Smörj en ugnsfast form och häll i blandningen.
  11. Strö över riven ost på toppen.
  12. Gratinera i ugnen i cirka 15-20 minuter tills osten har fått fin färg.
  13. Servera och njut av en läcker gratinerad kyckling med ris!
Pizza med sparris och västerbottenskräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up