Kladdkaka utan ugn
Kladdkaka utan ugn
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 ½ dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
- 1 dl grädde
- Toppings: ex.vis vispad grädde, färska bär
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull.
- I en stor skål, blanda socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
- Häll det smälta smöret över de torra ingredienserna och blanda väl.
- Tillsätt grädden och fortsätt blanda tills smeten är jämn och klumpfri.
- Häll smeten i en form med avtagbara kanter (ca 22 cm i diameter) och jämn ut ytan.
- Ställ kladdkakan i kylskåpet i minst 4 timmar, eller över natten för bäst resultat.
- Ta ut kladdkakan ur formen och dekorera med ex.vis vispad grädde och färska bär.
- Servera och njut av din ljuvliga kladdkaka utan ugn!