Ostrullar på filodeg 

Table
  1. Ostrullar på filodeg
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Ostrullar på filodeg

Ingredienser:

  • 4 ark filodeg
  • 200 g blandad ost (t.ex. mozzarella och cheddar)
  • Smält smör
  • Kryddor och örter efter smak (t.ex. oregano, basilika, eller chili)
You may also be interested in:  Enkel lax i ugn

Gör såhär:

  1. Precisera stegen något mer exakt än 'gör såhär'.
  2. Tina filodegplatserna enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skär filon i mindre rutor, cirka 10x10 cm.
  4. Placera en bit ost i mitten av varje filodegskvier och strö lite kryddor och örter över osten.
  5. Vik in kanterna på filodegen och rulla ihop till ett litet rör.
  6. Pensla rullarna med smält smör för att få dem att bli krispiga.
  7. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna och ostsmeten har smält.
  8. Servera varma som tilltugg eller som en del av en buffé.
You may also be interested in:  Surdegsbröd

Tips:

  • Om du vill kan du variera fyllningen genom att lägga till hackade soltorkade tomater, oliver eller delikatessskinka.
  • Servera ostrullarna med en god dippsås som aioli eller vitlökssås.
Pressylta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up