Enkel äppelpaj

Table
  1. Recept: Enkel äppelpaj
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Enkel äppelpaj

Ingredienser:

  • 4-5 äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 dl smör
  • Vispgrädde eller vaniljsås för servering

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
  3. Blanda socker, mjöl och kanel i en skål.
  4. Lägg äppelskivorna i en pajform och strö över sockerblandningen.
  5. Smält smöret och häll det över äpplena och sockerblandningen.
  6. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter tills äpplena är mjuka och pajen har fått en gyllene färg.
  7. Servera äppelpajen varm med vispgrädde eller vaniljsås.

Tips:

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Om du vill kan du addera lite vaniljsocker eller kardemumma till sockerblandningen för extra smak.

Eva-Karins crabfishröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up