Levain

Table
  1. Recept - Levain
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept - Levain

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 350 g vatten
  • 150 g surdeg
  • 10 g salt

Tillagning:

  1. Blanda vetemjöl, vatten och surdeg i en stor skål. Rör om väl tills ingredienserna är jämnt fördelade.
  2. Täck skålen med plastfolie eller en ren kökshandduk och låt degen jäsa i rumstemperatur i cirka 12 timmar.
  3. Efter jäsningen, tillsätt saltet och knåda degen på ett mjölat arbetsbord i cirka 10 minuter tills den är elastisk och smidig.
  4. Täck degen med plastfolie och låt den vila i ytterligare 1-2 timmar.
  5. Värm ugnen till 220°C. Placera en gjutjärnsgryta med lock i ugnen för att förvärma.
  6. När degen har vilat, ta ut den och forma den till en rund brödlimpa.
  7. Ta ut den förvärmda grytan ur ugnen och placera brödet i den. Sätt på locket och grädda i ugnen i 30 minuter.
  8. Avlägsna locket och grädda brödet i ytterligare 15-20 minuter tills det får en gyllene färg.
  9. Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna på ett galler innan det skärs upp och serveras.

Tips:

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Använd en gjutjärnsgryta med lock för att simulera en professionell ugnsmiljö och få en skarpa skorpa på brödet.

Dumlekakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up