Kantarellpaj med bacon och ruccola

Table
  1. Kantarellpaj med bacon och ruccola
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Kantarellpaj med bacon och ruccola

Ingredienser

  • 400 g färska kantareller
  • 150 g bacon
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl ruccola
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skär bacon i små bitar och stek dem knapriga i en stekpanna.
  2. Tillsätt finhackad lök och vitlök, och fräs tills de mjuknar.
  3. Tillsätt kantareller och stek tills de får fin färg.
  4. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver, salt och svartpeppar.
  5. Tillsätt smör och arbeta ihop till en smulig deg.
  6. Tillsätt ägg och mjölk, och blanda ihop till en slät smet.
  7. Rör ner den rivna osten i smeten.
  8. Smörj en pajform och fördela kantarell- och baconblandningen jämnt i formen.
  9. Häll över äggsmeten och strö över ruccola.
  10. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg och stelnat.
  11. Ta ut pajen ur ugnen och låt den vila i några minuter innan servering.
You may also be interested in:  Saffransbullar med vanilj

Tips: Servera pajen med en sallad och en klick crème fraiche för att runda av smakerna.

Glögg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up