Grillad fläskfilé med melonsallad och fetaost

Table
  1. Recept: Grillad fläskfilé med melonsallad och fetaost
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Grillad fläskfilé med melonsallad och fetaost

Ingredienser:

  • 1 fläskfilé
  • Salt och peppar
  • 1 melon
  • 150g fetaost
  • Färsk basilika
  • Olivolja
You may also be interested in:  Chocolate chip cookies

Tillagning:

  1. Ta fram fläskfilén och låt den rumstempereras.
  2. Krydda filén med salt och peppar efter smak.
  3. Värm upp grillen till medium-hög värme.
  4. Grilla fläskfilén i cirka 15-20 minuter, eller tills den är genomstekt och har fått fina grillränder.
  5. Ta av köttet från grillen och låt det vila i några minuter innan du skär det i skivor.
  6. Under tiden kan du förbereda melonsalladen genom att skära melonen i bitar och smula över fetaost.
  7. Strö över några färska basilikablad och ringla över lite olivolja.
  8. Blanda försiktigt så att smakerna fördelas jämnt.
  9. Servera den grillade fläskfilén tillsammans med melonsalladen och njut!

Tips:

You may also be interested in:  Budapestrulle

Servera gärna rätten med nykokt potatis eller grillade grönsaker för en komplett måltid.

Brända mandlar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up