Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Table
  1. Recept: Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Ingredienser:

  • 600 g nötkött (t.ex. oxfilé eller entrecote)
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar efter smak
  • 800 g blandade rotfrukter (t.ex. morötter, palsternacka, rotselleri)
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • Salt efter smak

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

  1. Börja med att skala och skära rotfrukterna i mindre bitar.
  2. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 15-20 minuter.
  3. Häll av vattnet och ånga av rotfrukterna i kastrullen för att bli av med eventuell överflödig vätska.
  4. Mos rotfrukterna med en potatisstöt eller en potatispress.
  5. Tillsätt mjölk och smör i moset och blanda väl. Smaka av med salt.
  6. Salta och peppra köttet efter smak.
  7. Stek köttet i smör på medelhög värme i cirka 2-3 minuter per sida för mediumstekt. Tiden kan variera beroende på köttets tjocklek och önskad stekningsgrad.
  8. Ta upp köttet från stekpannan och låt det vila på en tallrik under folie.
  9. I samma stekpanna, tillsätt pepparrot och dijonsenap och stek i några sekunder under omrörning.
  10. Tillsätt grädde i stekpannan och låt koka upp under omrörning tills såsen tjocknar något.
  11. När såsen har nått önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.
  12. Servera pepparrotsköttet med rotfruktsmos och pepparrotssås.
Snabb sommartårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up