Kantarellrisotto

Table
  1. Recept: Kantarellrisotto
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Kantarellrisotto

Ingredienser:

  • 300 g kantareller
  • 2 dl risottoris
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Stek kantarellerna i smör i en stor stekpanna tills de får fin färg. Ta ut och ställ åt sidan.
  2. I samma panna, tillsätt lite mer smör och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka.
  3. Tillsätt risottoris och rör om så att alla riskorn är täckta med smör.
  4. Häll i vinet och låt det koka till hälften återstår.
  5. Tillsätt en kopp buljong i taget, rör om och låt risotton sjuda tills buljongen är absorberad innan du tillsätter mer.
  6. Fortsätt att tillsätta buljongen och rör om tills risotton blir krämig och al dente.
  7. Rör i kantarellerna, parmesanosten och persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera genast och njut av din kantarellrisotto!

Tips:

You may also be interested in:  Lussebullar

För lite extra smak kan du tillsätta en nypa saffran eller lite hackad färsk timjan till risotton.

Rice Krispies-tårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up