Kantarellrisotto
Recept: Kantarellrisotto
Ingredienser:
- 300 g kantareller
- 2 dl risottoris
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 4 dl grönsaksbuljong
- 1 dl vitt vin
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk färsk persilja, hackad
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Stek kantarellerna i smör i en stor stekpanna tills de får fin färg. Ta ut och ställ åt sidan.
- I samma panna, tillsätt lite mer smör och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka.
- Tillsätt risottoris och rör om så att alla riskorn är täckta med smör.
- Häll i vinet och låt det koka till hälften återstår.
- Tillsätt en kopp buljong i taget, rör om och låt risotton sjuda tills buljongen är absorberad innan du tillsätter mer.
- Fortsätt att tillsätta buljongen och rör om tills risotton blir krämig och al dente.
- Rör i kantarellerna, parmesanosten och persiljan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera genast och njut av din kantarellrisotto!
Tips:
För lite extra smak kan du tillsätta en nypa saffran eller lite hackad färsk timjan till risotton.