Mjölkfri kola

Table
  1. Recept på Mjölkfri Kola
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:
    4. Allergiinformation:

Recept på Mjölkfri Kola

Ingredienser:

  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt
You may also be interested in:  Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Gör såhär:

  1. Blanda sirap, socker och kokosmjölk i en kastrull och sätt på medelhög värme.
  2. Rör om ordentligt tills sockret har smält och blandningen börjar tjockna.
  3. Tillsätt olja, vaniljextrakt och en nypa salt. Rör om väl.
  4. Skruva ner värmen till låg och låt kolasmeten sjuda i ca 30-40 minuter under omrörning då och då.
  5. Testa kolan genom att ta en klick och lägg den i kallt vatten. Om den stelnar och har en seg konsistens är den klar.
  6. Ta kastrullen från värmen och häll upp kolan i en form klädd med bakplåtspapper.
  7. Låt kolan svalna helt innan du skär den i små fyrkantiga bitar.

Tips:

You may also be interested in:  Bakad sötpotatis

Om du vill kan du även smaksätta kolan genom att tillsätta exempelvis hackade nötter, kakao eller havssalt.

Allergiinformation:

Detta recept är fritt från mjölkprodukter och passar därför för personer med laktosintolerans eller mjölkallergi.

Pasta med fetaost och bacon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up