Torta di Riso (risgrynspudding)

Table
  1. Torta di Riso (Risgrynspudding)
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Torta di Riso (Risgrynspudding)

Ingredienser:

  • 150g rundkornigt risgryn
  • 700ml mjölk
  • 90g socker
  • Skal av 1 citron, rivet
  • 50g smör
  • 50g russin
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Ta en kastrull och koka risgrynen i mjölk, socker och citronskal. Låt det sjuda på låg värme i cirka 20 minuter, rör om då och då.
  2. Tillsätt smör och russin till risblandningen och koka i ytterligare 5 minuter.
  3. I en separat skål, vispa äggen ordentligt och tillsätt vaniljsocker.
  4. Häll den vispade äggsmeten långsamt i kastrullen med risblandningen och rör om väl.
  5. Fortsätt att koka på låg värme i ungefär 10 minuter, tills smeten tjocknar.
  6. Häll puddingssmeten i en smord form och låt svalna.
  7. Servera kall eller ljummen och njut!

Tips:

You may also be interested in:  Honungsglaserade revbensspjäll

Vill du ge din Torta di Riso en extra touch, kan du strö över lite kanel eller florsocker på toppen innan servering. Servera gärna med färska bär eller vaniljsås.

Silviakaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up