Torta di Riso (risgrynspudding)
Torta di Riso (Risgrynspudding)
Ingredienser:
- 150g rundkornigt risgryn
- 700ml mjölk
- 90g socker
- Skal av 1 citron, rivet
- 50g smör
- 50g russin
- 4 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
- Ta en kastrull och koka risgrynen i mjölk, socker och citronskal. Låt det sjuda på låg värme i cirka 20 minuter, rör om då och då.
- Tillsätt smör och russin till risblandningen och koka i ytterligare 5 minuter.
- I en separat skål, vispa äggen ordentligt och tillsätt vaniljsocker.
- Häll den vispade äggsmeten långsamt i kastrullen med risblandningen och rör om väl.
- Fortsätt att koka på låg värme i ungefär 10 minuter, tills smeten tjocknar.
- Häll puddingssmeten i en smord form och låt svalna.
- Servera kall eller ljummen och njut!
Tips:
Vill du ge din Torta di Riso en extra touch, kan du strö över lite kanel eller florsocker på toppen innan servering. Servera gärna med färska bär eller vaniljsås.