Laxtartar

Table
  1. Laxtartar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Laxtartar

Ingredienser:

  • 300 g färsk laxfilé
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 citron
  • 2 msk färsk dill
  • 1 msk kapers
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Koka ägg

Gör så här:

  1. Skär laxen i små tärningar.
  2. Finhacka rödlöken och tillsätt den till laxen.
  3. Skär avokadon i små tärningar och pressa över saften från en citron för att undvika att den blir brun.
  4. Hacka dillen och tillsätt den tillsammans med kapersen till blandningen.
  5. Blanda olivolja och dijonsenap i en separat skål och häll över laxblandningen.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak och rör om försiktigt.
  7. Täck över skålen och låt laxtartaren marinera i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.
  8. Servea laxtartaren på krispiga brödskivor eller som en fyllning i sallad.

Sambalsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up