Banoffee pie i glas

Table
  1. Recept: Banoffee Pie i Glas
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Banoffee Pie i Glas

Ingredienser:

  • 1 paket digestivekex
  • 100g smör, smält
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2-3 mogna bananer
  • 500 ml vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 msk socker
  • Chokladsås (valfritt till servering)
You may also be interested in:  Kanelbullar

Gör så här:

  1. Krossa digestivekexen i en plastpåse med hjälp av en kavel eller mortel.
  2. Blanda de krossade kexen med smält smör och fördela jämnt i glasen.
  3. Kyl glasen i kylen i cirka 30 minuter så att smöret stelnar.
  4. Öppna burken med kondenserad mjölk och tillsätt toppen av burken i en kastrull med kokande vatten. Låt sjuda i cirka 3 timmar för att göra kolasås. Se till att burken alltid är täckt med vatten.
  5. När kolan har kokat klart, låt den svalna något innan du fördelar den över den kalla smuldegen i glasen.
  6. Skiva bananerna och lägg ett lager skivade bananer ovanpå kolasåsen i varje glas.
  7. Vispa grädden tillsammans med vaniljextrakt och socker tills den blir fluffig och fast.
  8. Fördela den vispade grädden över bananskivorna i glasen.
  9. Toppa med chokladsås och eventuellt några krossade kex för dekoration.
  10. Servera genast och njut av denna läckra Banoffee Pie i Glas!

Hallongrottor med marsanpulver
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up