Banoffee pie i glas
Recept: Banoffee Pie i Glas
Ingredienser:
- 1 paket digestivekex
- 100g smör, smält
- 1 burk kondenserad mjölk
- 2-3 mogna bananer
- 500 ml vispgrädde
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 msk socker
- Chokladsås (valfritt till servering)
Gör så här:
- Krossa digestivekexen i en plastpåse med hjälp av en kavel eller mortel.
- Blanda de krossade kexen med smält smör och fördela jämnt i glasen.
- Kyl glasen i kylen i cirka 30 minuter så att smöret stelnar.
- Öppna burken med kondenserad mjölk och tillsätt toppen av burken i en kastrull med kokande vatten. Låt sjuda i cirka 3 timmar för att göra kolasås. Se till att burken alltid är täckt med vatten.
- När kolan har kokat klart, låt den svalna något innan du fördelar den över den kalla smuldegen i glasen.
- Skiva bananerna och lägg ett lager skivade bananer ovanpå kolasåsen i varje glas.
- Vispa grädden tillsammans med vaniljextrakt och socker tills den blir fluffig och fast.
- Fördela den vispade grädden över bananskivorna i glasen.
- Toppa med chokladsås och eventuellt några krossade kex för dekoration.
- Servera genast och njut av denna läckra Banoffee Pie i Glas!