Skånsk äppelkaka

Table
  1. Skånsk Äppelkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Skånsk Äppelkaka

Ingredienser:

  • 4-5 äpplen
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. I en separat skål, blanda socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Tillsätt smöret i mjöl- och sockerblandningen. Blanda väl.
  6. Smörj en rund form och strö lite mjöl i den.
  7. Häll i hälften av smeten och fördela äppelskivorna ovanpå.
  8. Häll i resten av smeten och fördela jämnt över äpplena.
  9. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter, tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.
  10. Låt kakan svalna något innan servering.

Väl bekomme!

Pulled chicken
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up