Skånsk äppelkaka
Skånsk Äppelkaka
Ingredienser:
- 4-5 äpplen
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala äpplena och skär dem i tunna skivor.
- Smält smöret i en kastrull.
- I en separat skål, blanda socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Tillsätt smöret i mjöl- och sockerblandningen. Blanda väl.
- Smörj en rund form och strö lite mjöl i den.
- Häll i hälften av smeten och fördela äppelskivorna ovanpå.
- Häll i resten av smeten och fördela jämnt över äpplena.
- Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter, tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.
- Låt kakan svalna något innan servering.
Väl bekomme!